Valentijn………

Standaard

Valentijn

Gisteren 14 februari was het Valentijnsdag en zondag, wat een ideale combinatie is voor een dag vol lekker eten, weinig doen en uitbuiken.

De ochtend begon met een brunch zoals bijna elke zondag met warme afgebakken broodjes en is eigenlijk de enige keer in de week dat we met zijn allen aan het ontbijt zitten, dus quality time voor mij. Dat was zo rond 12 uur ’s middags en om 14.00 gingen we op verjaardags visite bij iemand, waarvan we weten dat we altijd heerlijk worden verwend met allerlei zelfgemaakte lekkernijen en toen we daar arriveerden, bleek onze vermoedens meer dan waar te worden.

Na de nodige felicitaties en geschenken overhandigd te hebben, werden we uitgenodigd om aan tafel plaats te nemen, die was gedekt met allerlei lekkere hapjes en zoetigheden, zoals je dat kunt verwachten bij een Engelse high tea. Omdat het duidelijk was dat de gastvrouw zich hier zeer veel voor had ingezet, namen we zonder morren plaats om al deze lekkernijen weg te werken en ik voelde mijn buik al opzwellen gelijk een luchtballon, maar goed het is toch redelijk gelukt om alles zo goed als kwaad weg te werken en kon ik gelukkig nog een sandwich kwijt aan de partner van de gastvrouw, omdat mijn partner de sandwich al had verorbert die voor de partner van de gastvrouw was bestemd, wat ik natuurlijk met liefde deed!

Na ongeveer een uurtje hadden we alles naar binnengewerkt en had ik het gevoel dat ik van de tafel naar de bank rolde waar we gelukkig nog een paar uurtjes hadden om “uit te buiken” voor we ons naar het volgend eetfestijn zouden begeven. Na een paar uur gezellig te hebben gepraat gingen we, gewapend met een paar films en een boek naar ons volgende punt, namelijk Hotel Karsten te Norg, waar mijn partner een tafel had gereserveerd voor Valentijn, om daar lekker te gaan dineren met zijn tweeën

Wij komen daar wel vaker en weten dat de bediening, en het eten zeer goed is. Ook voor een gewoon kopje koffie na een wandeling kun je daar goed vertoeven bij de open haard, of andere zitjes, die daar aanwezig zijn. Dit keer was er een tafeltje gedekt in de serre van het restaurant, zodat we een leuk uitzicht hadden op het centrum van Norg en na enig beraad, besloten we beiden een visgerecht te bestellen, in de hoop dat deze wat minder zwaar op de maag zou komen te liggen.

Aangezien mijn partner een 3-gangen menu wel lekker leek vanwege de mosselkroketjes, besloot ik te beginnen met een kopje bieslook soep, wat ik nog nooit had gehad, maar verrukkelijk bleek te zijn. Vooraf kregen we nog een amuse met een plakje tonijn wat ook goed smaakte. Daarna volgde het hoofdgerecht en voor mij bestond dat uit een moot gegrilde zalm en zeebaarsfilet in een mosterdsaus. Daarbij wat bloemkool en zacht gebakken aardappeltjes en wat rauwkost, wat we zelf konden uitkiezen bij de saladebar. Als toetje nam ik nog maar een verrukkelijk glas zoete wijn, omdat mijn buik voor de tweede keer die dag begon te lijken op een luchtballon en mijn partner kreeg 3 bolletjes aardbeien ijs met slagroom wat echt heel lekker was en je het gevoel gaf dat je gepureerde aardbeien zat te eten in plaats van ijs.  

Aangezien hij drie bolletjes wat erg veel vond, heb ik me ook nog over een bolletje ontfermd, om de tussenliggende ruimtes nog verder op te vullen in mijn toch al overvolle, maar verwende maag.

Na afloop waggelden we naar de auto die gelukkig een eindje verder op stond, zodat we even wat beweging kregen en weer thuis aangekomen is mijn partner na het drinken van een kop koffie weer naar zijn eigen onderkomen gegaan en ik de rest van de avond in half liggende houding op de bank puffend heb doorgebracht, ondertussen denkend dat deze dag wel heel gezellig was, maar voornamelijk bestond uit eten en niets doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s